Borovell

A Borovell könnyen felvehető etanol-amin komplexben tartalmazza a bórt, mely így magas koncentrációban tudja megelőzni vagy mérsékelni a bórhiány tüneteit.
Miért jó a bór a növényeknek?
A bór egy mikroelem, amely szerepet játszik:
- a nukleinsavak és szénhidrátok anyagcseréjében,
- a sejtfalképződésben,
- a vízháztartásban,
- a növekedésért felelős proteinszintézisben,
- a foszfor felvételében,
- a B vitaminok és a virágpor szintézisében.
Felszívódását gátolhatja például a magas
hőmérséklet,
az intenzív UV sugárzás és a talajban keletkező
nitrogén túlsúly.
Jellemzők
Összetétel
Bór (B)
Vízoldható
10,00 m/m%
–Vízoldható
Tulajdonságok
pH*
6,3
1 m/m%-os vizes oldatban
EC
9,75mS/cm
Sűrűség**
1,60kg/L
20 °C-on
*1 m/m%-os vizes oldatban
**20 °C-on
**20 °C-on
Használati utasítás
Adagolás
Szőlő, kabakosok
Lombtrágyaként
100–150 mL / 100 L
Lombtrágyaként
Szőlő, kabakosok
Lombtrágyaként
100–150 mL / 100 L
Eper
Lombtrágyaként
100 mL / 100 L
Zöldségfélék
Lombtrágyaként
100–200 mL / 100 L
Szántóföldi növények
Lombtrágyaként
1–1,5 L / ha
Gyümölcsösök
Lombtrágyaként
1–2 L / ha
Ütemezés
Szőlő
- Virágzás előtt
- 1-2 alkalommal
Szőlő
- Virágzás előtt
- 1-2 alkalommal
Kabakosok
- Virág képződése előtt
Eper
- Fehérbimbós állapotban
Zöldségfélék
- Virág/fej/rózsa képződése előtt
- Hiánytünet esetén
Csonthéjasok
- Rügyfakadás és terméskötés között
- 2 alkalommal
Almatermésűek
- Rügyfakadás és terméskötés között
- 3 alkalommal