Borovell

A Borovell könnyen felvehető etanol-amin komplexben tartalmazza a bórt, mely így magas koncentrációban tudja megelőzni vagy mérsékelni a bórhiány tüneteit.

Miért jó a bór a növényeknek?

A bór egy mikroelem, amely szerepet játszik:

  • a nukleinsavak és szénhidrátok anyagcseréjében,
  • a sejtfalképződésben,
  • a vízháztartásban,
  • a növekedésért felelős proteinszintézisben,
  • a foszfor felvételében,
  • a B vitaminok és a virágpor szintézisében.


Felszívódását gátolhatja például a magas hőmérséklet, az intenzív UV sugárzás és a talajban keletkező nitrogén túlsúly.

Jellemzők

Összetétel

Bór (B)
Vízoldható
10,00 m/m%
Vízoldható

Tulajdonságok

pH*
6,3
1 m/m%-os vizes oldatban
EC
9,75mS/cm
Sűrűség**
1,60kg/L
20 °C-on
*1 m/m%-os vizes oldatban
**20 °C-on

Használati utasítás

Adagolás

Szőlő, kabakosok

Lombtrágyaként
100–150 mL / 100 L
Lombtrágyaként
Szőlő, kabakosok
Lombtrágyaként
100–150 mL / 100 L
Eper
Lombtrágyaként
100 mL / 100 L
Zöldségfélék
Lombtrágyaként
100–200 mL / 100 L
Szántóföldi növények
Lombtrágyaként
1–1,5 L / ha
Gyümölcsösök
Lombtrágyaként
1–2 L / ha

Ütemezés

Szőlő

  • Virágzás előtt
  • 1-2 alkalommal
Szőlő
  • Virágzás előtt
  • 1-2 alkalommal
Kabakosok
  • Virág képződése előtt
Eper
  • Fehérbimbós állapotban
Zöldségfélék
  • Virág/fej/rózsa képződése előtt
  • Hiánytünet esetén
Csonthéjasok
  • Rügyfakadás és terméskötés között
  • 2 alkalommal
Almatermésűek
  • Rügyfakadás és terméskötés között
  • 3 alkalommal